Insane Toys on ranskalaisen Franck Petoudin vuonna 1992 perustama snowscoot merkki. Petoud harrasti BMX-pyöräilyä 80- ja 90-luvulla, ja kun hän kokeili ensimmäisen kerran lumilautailua, halusi hän yhdistää nämä kaksi hienoa lajia.

Petoud sunnitteli ensimmäisen snowscootin kavereidensa kanssa 90-luivun alussa, ja on siitä lähtien kehittänyt snowscootteja sekä lajia. Ensimmäinen snowscoot oli hyvin erinäköinen, kuin nykyiset ja materiaalit ovat muuttuneet kevyemmiksi sekä kestävämmiksi.

Insane Toys:lla on mallistossaan neljä erilaista snowscoottia.

  • Rookie         999€
  • Carving       1099€
  • Titan 3.0    1749€
  • Trans SX    2090€

Rookie on all-around/freeride/freestyle malli. Se sopii siis kaikenlaiseen laskemiseen ja onkin hyvä vaihtoehto ensimmäisesksi snowscootiksi. Runko, haarukka ja ohjaustanko on alumiinia, joten se on todella kestävä ja kevyt. Suksissa on puuydin ja sandwich rakenne, joka takaa suksien kestäyyden niin hyppyissä kuin freeride laskussa. Rungon yläputki on taivutettu kaarevaksi, joka antaa hyppiessä enemmän tilaa jaloille tehdessä temppuja.

Carving on myös all-around malli, joka on kuitenkin suunniteltu hieman enemmän crossiradalle, sekä kovaan rinnetykitykseen. Runko on hieman korkeampi kuin Rookiessa, ja sopii siksi myös hyvin pitkille laskijoille. Myös Carving mallin runko, haarukka ja ohjaustanko on alumiinia. Sukset ovat puuydin sukset sandwich rakenteella, sukset ovat juuri sopivan jäykkyiset crossilaskuun, jossa on tärkeää saada pidettyä kantti kunnolla radassa kiinni. Suksissa kuitenkin myös tarpeeksi poppia hyppimiseen.

Titan 3.0 on täysin titaaninen snowscootti. Titaani on materiaalina kallista, mutta vieläkin kevyempää ja kestävämpää kuin alumiini. Tämä on siis todella kestävä malli ja soveltuu kaikenlaiseen laskemiseen. Myös Titan 3.0:ssa on puuydin sukset sandwich rakenteella.

Black Jack on Insane Toys:n uusin malli. Etuhaarukanna on hieman modattu 20″ pyörän joustokeula, ja takasuksella on myös oma jousitus. Tämä malli sopii todella hyvin crossiin ja pujotteluun, jossa on tärkeää että kantti pysyy rinteessä kiinno mahdollisimman hyvin.

Insane Toys tulee olemaan mukana Suomen snowscoot-tapahtumissa, joissa pääset myös testaamaan snowscooteja ja seuraamaan kun Suomen huiput kisaavat Big Air ja ScootCross kisoissa.

Suomessa Insane Toys sponsoroi Resistenza snowscoot-tiimiä, jossa laskee  kaudella 2012-2013 Henri Heiskanen, Jesse Kuusi ja Mikko Haapanen. Kolmikko on Suomen snowscoot freestyle laskijoiden huippunimiä, ja heidän edesottamuksiaan voit seurata Resistenzan nettivisulta, www.resistenza.fi, sekä heidän facebook sivultaan.

 

 

Comments are closed.